Verksamhet

Magnum Textil är företagsgrupp med inriktning på produktion och försäljning av textilier.

Vi producerar "Private Brand" globalt inom våra produktområden: vård & omsorg, kök & städ, profilkläder, skyddskläder till lättare industri.

Vi äger och driver vår egen nybyggda och moderna fabrik i södra Indien.

Vårt säte och huvudkontor finns i Coimbatore Indien, med dotterbolag i Sverige.

Historia

I starten drev vi en verksamhet som köpte textilier och lade ut produktionen på fabriker i området. Vi insåg efter några år att vi behövde äga och driva anläggningen själva, för att kunna hålla en hög och jämn kvalitet på våra produkter. Därför byggde vi vår egen fabrik med kunnig personal och de senaste maskinerna.

Nu äger och driver vi två företag i Indien, det ena som hanterar inköp och export, det andra är fabriken.

CSR

Vi arbetar efter Fair Trade principen med rätt löner, bra arbetsmiljö och naturligtvis kompletta försäkringar för våra anställda. Det material vi jobbar med kommer endast från, Fair Trade certifierade leverantörer. Alla vätskor som används vid tillverkning av våra tyger, återanvänds 100%. Vi samarbetar med BSCI som är ett initiativ som arbetar aktivt med att förbättra arbetsvillkor inom textilindustrin. Exempelvis uppförandekod, löner och förbud mot barnarbete och diskriminering. Företaget stödjer också organisationer som Mother Teresa och Little sisters of the poor, detta med månadsvisa bidrag.

Vision

Vår vision är inte att bli störst, men den bästa samarbetspartnern en kund kan få, våra kunder skall känna sig exklusiva och speciella.